Statistieken van uw website met Google Analytics

Google Analytics

Hoeveel mensen bezoeken uw website? En als ze uw site bezoeken, hoe lang blijven ze dan rondklikken voor ze de rode knop in de rechterbovenhoek gebruiken? Welke pagina’s worden het meest bekeken, welke het minst en waardoor komt dat?
Met Google Analytics krijgt u een overzicht met al deze informatie over uw website. Analytics vormt een heel duidelijk beeld van hoeveel bezoekers er op uw website komen, wat ze doen, hoe lang ze erover doen, maar vooral interessant: welke producten of pagina’s het meest (of het minst) worden gekocht of bekeken.

Wat kunt u ermee?

  • Eigen doelen aanmaken (bijv. 1000 bezoekers aan het eind van de maand)
  • Persoonlijke rapporten opstellen (custom rapporten)
  • Overzicht hebben op alle statistieken van uw site
  • Inzicht op bezoekersaantallen, tijd per bezoek, aantal bezochte pagina’s per bezoek etc.

Hoe werkt het?

Een Google Analytics account kunt u gratis aanmaken. U vult uw gegevens in en die van uw website, waarna u direct kunt bekijken hoe de overzichten eruit zien.
Naast de standaard features, kunt u ‘custom rapporten’ maken. Daarin zet u alleen wat u belangrijk vindt en wat u wilt weten. Deze persoonlijke rapporten zijn ook door professionals gemaakt en verkrijgbaar op het internet. Zo heeft een van de meesters achter Google Analytics, Avinash Kaushik, een aantal erg handige custom rapporten beschikbaar gesteld. Op zijn website is bijvoorbeeld een custom rapport gratis te downloaden, dat inzicht geeft in hoeveel gebruikers er vanaf social media op uw site terecht komen.

Help!

Moeite met de vele mogelijkheden van Analytics? Geen paniek! Er staat al een Nederlandstalige handleiding voor u klaar.